Wednesday, June 12, 2019

Kotisivut yritykselle | Hakukoneoptimointi

Kun etsit vaikkapa Googlesta nettisivujen tekijöitä, niin tarjolla on houkuttelevasti edullisia tai jopa "ilmaisia" nettisivuja yritykselle. Moni mainostaa, että esimerkiksi Wordpressillä saa edulliset kotisivut helposti. Se on tavallaan totta, tuolla julkaisujärjestelmällä voit tehdä ilmaiseksi nettisivut, eri asia sitten onko niistä kovinkaan paljoa oikeasti hyötyä. 

Ellet ole aikaisemmin blogannut kyseistä julkaisujärjestelmää käyttäen, menee sinulta pitkä aika opiskellessa käyttöliittymää, että nettisivujen teko onnistuu edes valmiista pohjista. Siinä vaiheessa on hommaan tuhraantunut jo varmasti vähintään päivä. Ja paljonko lasket itsellesi palkkaa siltä ajalta? Lisäksi Wordpressin ilmainen versio ei ole juurikaan muokattavissa, ainakaan ilman luovia ratkaisuja ja jos haluat yhtään visuaalisempaa ja muokattavampaa pohjaa, niin joudut sellaisesta jo kuitenkin maksamaan. Lisäksi Wordpressin ilmainen versio ei nouse kovin hyvin hakukoneissa, vaikka näinkin väitetään.

Tämä koskee myös muita ilmaisversioita tarjoavia julkaisujärjestelmiä. Saat varmasti köykäiset nettisivut niillä aikaiseksi, mutta ei niillä vielä asiakkaita paljon vakuuta ja joudut silti käyttämään omaa työpanostasi merkittäviä määriä. Kaikki on hyvin jos sinulla on aikaa ja mielenkiintoa, silloin kannattaa ilmanmuuta hommaan ryhtyä ja hankkia samalla kokemusta. 

Itse käytän julkaisujärjestelmänä Weeblyä. Se on äärimmäisen helppokäyttöinen, vedä-ja-pudota -tyyppinen käyttöliittymä, jossa on enemmän muokkausmahdollisuuksia kuin esimerkiksi Wordpressissä. Sillä saat helposti näyttävät kotisivut yritykselle. Sill on helppo tehdä myös hakukoneoptimointi.

google mainonta

No comments:

Post a Comment